'Tonnen extra om grote evenementen te trekken'

Almere 6 november 2017
De ChristenUnie en PvdA in Almere willen dat het stadsbestuur honderdduizenden euro's extra uittrekt om grote, landelijke topevenementen naar de stad te trekken. De twee politieke partijen dienen donderdag een motie met die strekking in bij de Politieke Markt. 

Het college van burgemeester en wethouders maakte vorige week bekend dat het stadsbestuur ruim 400.000 euro extra wil uittrekken voor het evenementenbeleid in de stad. Met dat geld wordt onder meer een evenementencoördinator aangenomen. Die moet samen met Almere City Marketing evenementen beter gaan organiseren. Ook wordt er geld gestopt in betere communicatie en het inrichten van een speciale evenementenwebsite. 

De ChristenUnie en PvdA missen in het voorstel de ambitie voor het aantrekken van grote evenementen met een landelijke uitstraling, zoals The Passion of het Glazen Huis. Die evenementen dragen volgens de twee politieke partijen bij aan de levendigheid van de stad, het positieve imago en stimuleert de regionale economie. De ChristenUnie en de PvdA vragen het college dan ook om die ambitie over te nemen en daarvoor meerdere jaren een groot bedrag vrij te maken. 
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer