Brandweer doet onderzoek naar ongewenst gedrag

EMMELOORD • Di 7 november 2017 | 11:21 • Dinsdag 7 november 2017 | 11:21
Binnen de brandweer Emmeloord is een intern onderzoek gaande naar aanleiding van klachten over ongewenst gedrag. "Het betreft een gevoelige en gecompliceerde situatie", laat brandweercommandant Gerrit Spruit weten. 

Pesterijen
Omroep Flevoland beschikt over informatie dat vrouwen op de brandweerkazerne in Emmeloord te maken zouden krijgen met pesterijen. Ze worden er onder meer op gewezen dat 'hun enige recht het aanrecht is.' Dat ze 'aan een ketting moeten worden gelegd, net lang genoeg om vanuit de keuken bier te brengen', en dat ze niet geschikt zijn voor de vrijwillige brandweer 'omdat ze vrouw zijn.' Vanwege dit gedrag zouden al meerdere vrouwen ontslag hebben genomen of staan ze op het punt om dat te doen.  

Onderzoek
Spruit houdt zich persoonlijk bezig met de zaak en ook de ondernemingsraad van de brandweer is op de hoogte. Het onderzoek is nog niet afgerond. "Het beleid bij brandweer Flevoland is volstrekt duidelijk. Ongewenst gedrag wordt niet getolereerd! We nemen dit serieus en het wordt tot op de bodem uitgezocht. Zorgvuldigheid is hierbij van groot belang en dat vraagt enige tijd", aldus Spruit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel