Aanvaller vrouw probeerde haar ook te verkrachten

Zeewolde 8 november 2017
Een vrouw uit Zeewolde is eind 2014 in een bos bij haar woonplaats niet alleen zwaar mishandeld, maar ook bijna verkracht. Dat bleek uit de eerste zitting voor de rechtbank tegen de mogelijke dader, een 23-jarige man uit Zeewolde.

Het betrof een regiezitting om de stand van zaken te bespreken, in februari volgt de inhoudelijke behandeling. De verdachte was er zelf niet, wel zijn advocaat en het slachtoffer.

Duwde hand in haar broek
De vrouw van destijds 55 jaar liet in het bos bij de Dasselaarweg omstreeks half negen ’s morgens haar hond uit, toen ze van achteren werd aangevallen. Een man drukte zijn hand op haar gezicht en sloeg haar, waardoor ze op de grond viel. Daarna sloeg en stompte hij haar meermalen en duwde zijn hand in haar broek, aldus de tenlastelegging.

Waarschijnlijk doordat ze hard begon te gillen nam de dader de benen. De vrouw bleek een gebroken schouder en een hersenschudding te hebben opgelopen. De politie bracht destijds alleen de zware mishandeling naar buiten en niet de poging tot verkrachting.

Zwijgrecht
De verdachte heeft zich bij de politie beroepen op zijn zwijgrecht, maar zal tijdens zijn proces ontkennen, deelde zijn advocate mee. Na zijn aanhouding is hij binnen drie dagen weer heengezonden, wat volgens zijn raadsvrouw wijst op niet al te sterk bewijs.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer