Staten vinden uitstel verdubbeling N50 onacceptabel

Noordoostpolder 9 november 2017
Provinciale Staten vinden het onacceptabel als de verdubbeling van de N50 tussen Kampen en Kampen-Zuid zou worden uitgesteld. Wat de Staten betreft wordt de weg zo snel mogelijk worden verbeterd, omdat er veel ongelukken gebeuren en er vaak files staan. Gedeputeerde Jaap Lodders heeft van de Flevolandse Provinciale Staten de opdracht gekregen om dit signaal af te geven aan de Tweede Kamer en de minister. 

Uitstel
De Overijsselse gedeputeerde Bert Boerman zei onlangs in regionale krant De Stentor dat de verdubbeling wordt verplaatst van 2021 naar 2023. Onduidelijk was waar hij dit op baseerde, omdat de rijksweg formeel niet op een lijst staat van infrastructurele projecten die de komende jaren worden aangepakt. Er is alleen regulier onderhoud gepland.

Volledige verdubbeling
Provinciale Staten in Flevoland vinden overigens dat Lodders zich moet blijven inzetten voor een volledige verdubbeling van de N50. Niet alleen het deel tussen Kampen en Kampen-Zuid zou moeten worden aangepakt, maar het hele weggedeelte tussen de Ramspolbrug bij Ens en knooppunt Hattemerbroek bij Zwolle.
Lodders gaf aan dat hij hier al veel langere tijd mee bezig is, maar de Staten vonden een extra signaal richting Den Haag toch nodig.

​Het Flevolandse deel van de N50 is de afgelopen jaren al volledig verdubbeld.


 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer