Jeugdsportfonds start campagne voor zwemles kinderen

Almere 12 november 2017
Zwemles in de Vrijbuiter in Almere
Het Jeugdsportfonds in Almere start deze week een campagne om meer kinderen aan het zwemmen te krijgen. Het gaat dan vooral om kinderen waarvan de ouders geen geld hebben om zwemlessen te betalen. 

Veel van deze ouders weten niet dat ze financiële steun kunnen ontvangen om hun kinderen op zwemles te sturen. Het Jeugdsportfonds betaalt de lessen voor huishoudens die onder de grens van bijstand plus twintig procent zitten. 

Met de campagne wil het fonds benadrukken dat zwemmen van levensbelang is voor kinderen. Nog steeds verdrinken er kinderen tijdens het spelen omdat ze niet kunnen zwemmen.

Zo kwam vorig jaar de 10-jarige Diornyschya om het leven toen ze in de Lage Vaart in Almere terecht kwam. Haar vader Cedric Belfor heeft een stichting in haar naam opgericht die als doel heeft kinderen te leren zwemmen. De stichting werkt deze campagneweek samen met het Jeugdsportfonds. 

Ook in Dronten moet er meer aandacht komen voor zwemles voor kinderen, vindt de SP in die gemeente. Zo wil Peter Duvekot van de SP dat het schoolzwemmen terug komt. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer