Taakstraf voor voetballer Issa K. wegens ontucht

ALMERE • Ma 13 november 2017 | 14:17 • Maandag 13 november 2017 | 14:17
De Almeerse profvoetballer Issa K. is door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot een taakstraf van 150 uur wegens seks met een minderjarig meisje. Ook kreeg hij twee dagen gevangenisstraf, maar die heeft hij al uitgezeten in voorarrest.

De 21-jarige voetballer heeft twee jaar geleden twee keer seks gehad met het toen 14-jarige meisje. Bij de politie en tijdens de rechtszitting heeft hij volledige openheid van zaken gegeven. Ook heeft hij spijt betuigd. K. was ten tijde van de ontucht voetballer bij FC Utrecht. Inmiddels speelt hij bij SC Cambuur in Leeuwarden. 

Betrapt in auto
Ook twee andere mannen uit Amersfoort en Hoogland zijn veroordeeld tot taakstraffen voor seks met hetzelfde meisje. De zaak kwam aan het licht toen het meisje in een auto werd betrapt door de politie terwijl ze seksuele handelingen verrichtte bij Issa K. Haar moeder deed aangifte.

Naar aanleiding van gesprekken op de telefoon van het meisje, kwamen de andere verdachten in beeld. Het meisje is intussen uit huis geplaatst en woont in Leeuwarden in een instelling waar meer ontuchtslachtoffers opgevangen worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel