Inwoners wakker door klokgelui

Dronten 15 november 2017
De Ludgerustoren was de boosdoener
Inwoners van Dronten lagen in de nacht van dinsdag op woensdag wakker doordat de klokken van de oude Ludgerustoren spontaan begonnen te beieren. Rond 01:15 uur kreeg de politie de melding dat de kerkklokken op de Kop van het Ruim in Dronten een eigen leven waren gaan leiden. De klokken waren door onbekende oorzaak spontaan gaan luiden en wilden niet stoppen.

Afstandsbediening werkte niet
De politie probeerde de klokken op meerdere manieren het zwijgen op te leggen, maar zonder het door vele Drontenaren zo hartgrondig gewenste resultaat. De wet van Murphy bleek ingetreden te zijn, want de afstandsbediening van de kerkklok werkte niet vanwege een storing, de aanwezige sleutel paste niet op de deur en de voor calamiteiten aangewezen contactpersoon bleek onbereikbaar.

Slotenmaker
De politie heeft volgens een bericht op Facebook uiteindelijk een slotenmaker laten komen. Deze heeft de deur van de kerktoren geopend. Agenten hebben vervolgens de stroom van de toren gehaald, waarna de rust in het dorp terugkeerde. 

Omstreeks 03.00 's nachts konden de Drontenaren weer rustig verder slapen.

Op social media waren de eigenwijze kerkklokken het gesprek van de nacht. Ook Omroep Flevoland kreeg reacties. Hilly Klein in Oud-Dronten zegt dit in 20 jaar nog niet eerder meegemaakt te hebben. 


 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer