Notoire dief moet naar inrichting

LELYSTAD • Wo 15 november 2017 | 12:52 • Woensdag 15 november 2017 | 12:52
Een 19-jarige Drontenaar is door de rechtbank in Lelystad voor twee jaar naar een inrichting voor stelselmatige daders (ISD) gestuurd. De jonge man kreeg deze straf dit keer vanwege de diefstallen van sigaretten en kleding in Lelystad. Een derde diefstal van parfum kon niet worden bewezen.

Een flink strafblad
De man had inmiddels al 10 pagina's aan strafblad opgebouwd, met daarin volgens de Officier van Justitie "stevige veroordelingen". De Drontenaar stal op 14 maart dit jaar sigaretten bij de Aldi en verkocht die door. Twee dagen later zou hij bij de Kruidvat ruim 60 flesjes parfum hebben gestolen. Daarvan werd hij vanwege gebrek aan bewijs vrijgesproken. Een diefstal bij kledingwinkel Kelly’s achtte de rechtbank bewezen. 

Naar een inrichting
ISD is een maatregel om meerderjarige draaideurcriminelen te plaatsen in een inrichting. Met deze maatregel worden stelselmatige daders, die door het plegen van meerdere delicten veel criminaliteit en onveiligheid veroorzaken, voor een periode van maximaal twee jaar in een inrichting geplaatst.

Tijdens de twee jaar ISD moet de Drontenaar werk maken van een toekomstige dagbesteding, eigen inkomen en een woning.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel