Gemeente zoekt leden bomencommissie

ALMERE • Do 16 november 2017 | 11:56 • Donderdag 16 november 2017 | 11:56
De gemeente Almere gaat op zoek naar leden voor een bomencommissie. In die commissie moeten drie deskundigen zitting krijgen. Zij kunnen bij discussies over bomenkap onafhankelijk advies geven aan het college van burgemeester en wethouders. Zo gauw de leden zijn geworven, kan de bomencommissie aan het werk.

In de commissie komen drie leden: één met verstand van inspraak en participatie en twee boomdeskundigen, van wie er één van buiten Almere moet komen. De gemeente zal naar het advies van de commissie luisteren en zal daar alleen bij hoge uitzondering van afwijken.

De commissie kan niet rechtstreeks door bewoners worden ingeschakeld. Dat gebeurt door de gemeente. Maar als bewoners daarom vragen, zal de gemeente dat zeker aan de commissie doorgeven, heeft wethouder Frits Huis al eerder laten weten. Bomenkap heeft in Almere al vaak tot protesten van bewoners geleid.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel