ChristenUnie: aanpak mensenhandel in kaart brengen

FLEVOLAND • Do 16 november 2017 | 14:20 • Donderdag 16 november 2017 | 14:20
De Statenfractie van de ChristenUnie wil van de provincie weten hoe de aanpak van mensenhandel en de opvang van slachtoffers van mensenhandel in Flevolandse gemeenten geregeld is. De partij stelt de vragen omdat de Nationaal Rapporteur Mensenhandel recent vaststelde dat veel gemeenten niet genoeg tegen mensenhandel doen.

Volgens de ChristenUnie is er in Flevoland nog altijd geen Zorgcoördinator Mensenhandel aangesteld, terwijl dit twee jaar geleden wel is afgesproken. Slachtoffers in Flevoland kunnen daarom minder gemakkelijk aan de bel trekken dan in andere regio's, denkt de partij. Slachtoffers zouden alleen bij de politie kunnen aankloppen en niet iedereen durft die stap te zetten.

Fractievoorzitter Harold Hofstra maakt zich zorgen: "In de Omgevingsvisie hebben we afgesproken dat Flevoland een aantrekkelijke samenleving moet zijn. Daar hoort bij dat iedereen in die samenleving ertoe doet. Dan kan het niet zijn dat mensen worden uitgebuit. Of dat nu op het werk is of in de prostitutie".

Hoewel de aanpak van mensenhandel en de opvang van slachtoffers in de eerste plaats een verantwoordelijkheid van de gemeenten is, denkt de ChristenUnie dat een regionale aanpak belangrijk is. Volgens de partij is gebleken dat het probleem zich verplaatst als gemeenten afzonderlijk van elkaar strenger gaan optreden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel