Architect Jan des Bouvrie speelt met Lego

ALMERE • Do 16 november 2017 | 22:24 • Donderdag 16 november 2017 | 22:24
Binnenhuisarchitect Jan des Bouvrie was donderdagavond in Almere druk in de weer met Lego. Het bouwen met de bekende Deense steentjes was een onderdeel van een masterclass die de bekende architect gaf in Architectuurstudio KAF, waar ongeveer veertig mensen aan deelnamen.

De deelnemers mochten na afloop van een lezing van Des Bouvrie aan de slag met de witte steentjes. "Wat ik wil laten zien is dat je met dit materiaal ongelooflijke gebouwen kan laten zien", aldus Des Bouvrie. 

"Ik heb vroeger weinig met Lego gespeeld, maar ik vind het een fantastisch materiaal", vertelt Des Bouvrie. "Ik blijf wel mijn ontwerpen tekenen, maar voor mensen die een huis willen bouwen is dit enorm goed om inspiratie uit te halen."

Ondanks dat Des Bouvrie inmiddels op leeftijd is, voelt hij zich niet te jong om met de steentjes in de weer te gaan. "Ik denk dat ik steeds jonger word. Mensen zien het als een nadeel dat je ouder wordt, maar met ervaring word je steeds beter."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel