Apollo Ensemble uit Lelystad op toer in Brazilië

LELYSTAD • Zo 19 november 2017 | 19:22 • Zondag 19 november 2017 | 19:22
Het Apollo Ensemble uit Lelystad gaat op tournee in Brazilië. De groep speelt klassieke muziek uit de periode 1600 tot 1850, van barok tot vroege romantiek. Het maakt daarbij gebruik van historistische instrumenten zoals viool, fagot, en klavecimbel. 

De optredens zijn in de steden São Paulo en Santos. Ook zullen de vier muzikanten workshops geven aan kinderen uit de sloppenwijken.

Verschillende samenstellingen
Het Apollo Ensemble werd in 1992 door fagottist Thomas Oltheten opgericht. De groep muzikanten is de afgelopen jaren in verschillende samenstellingen de hele wereld over geweest. Zo werd er gespeeld in Rusland, Kroatië, Frankrijk, Amerika, Australië en Canada. 

Het is voor het eerst dat het ensemble naar Zuid Amerika afreist. Voor Marion Boshuizen wordt het een spannende reis. "Ik laat mijn eigen klavecimbel thuis en speel daar op een geleend exemplaar. Dat wordt wel even wennen en ik hoop dat het een beetje goed klinkt."

Geïnspireerd bezig met muziek
Dochter Daphne Oltheten gaat mee als violist. Zij kijkt het meest uit naar de workshops met de kinderen. "Ze zijn daar enorm geïnspireerd bezig en houden veel van muziek. Ik ben benieuwd hoe ze dat daar doen met heel weinig middelen." 

Op dinsdag 21 november vertrekt de groep naar Brazilië. De tournee duurt in totaal twee weken. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel