Veertien partijen hebben serieuze interesse bouw Floriade

Almere 20 november 2017
Veertien partijen hebben serieuze interesse getoond om het Floriadeterrein in Almere te gaan ontwikkelen en bouwen. Eventueel ook in samenwerking met een andere partij. Dat staat in een raadsbrief aan de gemeenteraad van Almere. 

Alle veertien partijen zien ook heil in het plan om na de tuinbouwtentoonstelling een woonwijk op het terrein te bouwen. Zeven van hen willen dan eventueel huizen bouwen met buitenlandse architecten en met voor dat land kenmerkende materialen. 

Europese aanbesteding
De bedrijven die aangegeven hebben te willen bouwen, gaan dat niet automatisch doen. Zij hebben op verzoek van de gemeente hun interesse kenbaar gemaakt. De echte selectie vindt pas later plaats. Op 1 december wordt er begonnen met een Europese aanbesteding. Na de voorselectie wordt door de gemeente besloten welke partij mag gaan bouwen. Als dat er meerdere zijn, dan wordt het Floriadeterrein opgesplitst.

Vanaf eind juni 2018 wordt met de gekozen partij een definitief ontwikkelingsplan uitgewerkt. In september van dat jaar krijgt de gemeenteraad de kans om daar nog vragen over te stellen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer