Scholieren planten jonge beuken in Almeerderhout

ALMERE • Do 23 november 2017 | 9:54 • Donderdag 23 november 2017 | 9:54
Dertig kinderen van basisschool De Ontdekking in Almere hebben vanmiddag 250 jonge beuken geplant in boswachterij Almeerderhout.

Het planten van de bomen is de afsluiting van een lesdag over de natuur en de klimaatcrisis. De kinderen uit de groepen 6 tot en met 8 hebben geleerd hoe de wereldwijde klimaatcrisis het leven van mensen bedreigt en wat ze daar tegen kunnen doen. Na deze lessen mogen zij zich 'klimaatambassadeur' noemen.

Plant-for-the-Planet
Het planten van bomen helpt om de gevolgen van het broeikaseffect te verkleinen, omdat bomen de schadelijke stof CO2 (koolstofdioxide) opnemen. 

De lessen zijn gegeven door de Plant-for-the-Planet Academy, een internationaal jeugdinitiatief dat in 2020 1 miljard bomen geplant wil hebben. De Almeerse lesdag is een initiatief van Staples, een bedrijf in kantoorartikelen en -meubelen uit Almere, in samenwerking met Stad en Natuur en Staatsbosbeheer.






 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel