Gemeente legaliseert verhuur zwembad

Dronten 23 november 2017
De gemeente Dronten wil zwembad Overboord op een lijst zetten met maatschappelijk vastgoed van algemeen belang, zodat het verhuren van het bad aan anderen niet langer een illegale activiteit is.

Dat voorstel doet het college van b en w. Aanleiding is een melding van Aphrodite's Thermen uit Dronten aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De eigenaar van de sauna en zwemschool beklaagde zich erover dat de gemeente toestaat dat exploitant Optisport het zwembad verhuurt voor activiteiten. In zwembad Overboord worden ook zwemlessen gegeven. Dat zou in strijd zijn met de Wet Markt en Overheid, die overheden verbiedt om gebouwen voor commerciële activiteiten te verhuren. De ACM is daarop een onderzoek begonnen.

De gemeente heeft al een lijst met uitzonderingen gemaakt van vastgoed van algemeen belang, waarvan verhuur niet in strijd is met de wet. Daarop staan onder meer schoolgebouwen en sporthallen. Het college stelt nu aan de gemeenteraad voor de lijst uit te breiden met het zwembad. De lijst wordt nog ter inzage gelegd, zodat belanghebbenden er op kunnen reageren. Daarna moet de gemeenteraad er een definitief besluit over nemen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer