PVV hekelt afwezigheid Weerwind tijdens raadsvergaderingen

ALMERE • Vr 24 november 2017 | 14:43 • Vrijdag 24 november 2017 | 14:43
De PVV Almere hekelt de afwezigheid van burgemeester Weerwind in de gemeenteraad. Dat schrijft de partij op haar website. 

Volgens fractievoorzitter Toon van Dijk was Weerwind 7 van de 28 keer niet aanwezig tijdens een raadsvergadering. "Hij is voorzitter van de raad, dus onze partij vindt het belangrijk dat Weerwind gewoon aanwezig is." 

Ook tijdens bijeenkomsten met de fractievoorzitters was Weerwind vaak afwezig volgens de partij. De burgemeester miste in totaal 11 vergaderingen. De PVV heeft een motie ingediend waarin de partij stelt dat Weerwind vaker aanwezig moet zijn in de gemeenteraad. 

Geen goede reden
Van Dijk vindt overigens wel dat de burgemeester afwezig mag zijn als daar een goede reden voor is. "Daar is hier geen sprake van. Laatst zat hij in Slovenië voor een bijeenkomst. Dat is in mijn ogen niet belangrijker dan aanwezig zijn tijdens een gemeenteraad." 

Belang Almere staat centraal 
Weerwind zegt dat hij Almere zo goed mogelijk van dienst wil zijn. Daarom kan hij soms niet aanwezig zijn tijdens vergaderingen. "Als ik niet bij een raadsvergadering ben, ben ik op dat moment op een andere manier voor de stad actief." Bovendien heeft de gemeenteraad een goede plaatsvervangend voorzitter volgens de burgemeester. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel