Handvol deelnemers aan eerste Flevolandse bedevaart

SCHOKLAND • Zo 26 november 2017 | 16:47 • Zondag 26 november 2017 | 16:47
Een handjevol deelnemers liep vandaag mee met de allereerste bedevaartstocht van Flevoland. 

De tocht startte in de gesteentetuin bij Schokland en liep langs verschillende bezienswaardigheden op het werelderfgoed. De bedevaart is bedacht door Het Flevo-landschap. 

Flevoland was de enige provincie zonder bedevaart. Elf deelnemers hebben zich opgegeven voor de tocht. De insteek van deze bedevaart is verstilling. Oftewel het vinden van innerlijke rust. Het is de opzet dat de deelnemers de tocht lopen in stilte met de telefoon uit.

Eén van de halteplekken is de Enserkerk op het eiland. Daar halen de deelnemers een stempel. Met een volle stempelkaart ontvangen zij een oorkonde.  

Lage opkomst
De opkomst is  een beetje mager, vindt de organisatie. Ze had gehoopt op meer wandelaars. "Mogelijk heeft het slechte weer geïnteresseerden er van weerhouden mee te doen", zegt Wim de Graaf van Het Flevo-landschap.

Hij zou graag zien dat de bedevaartstocht een traditie wordt. "We zullen volgend jaar zeker opnieuw de bedevaart organiseren, hopelijk lopen er dan meer mensen mee."  

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel