Een maand de cel in voor poging taakstraf af te kopen

FLEVOLAND • Ma 27 november 2017 | 21:05 • Maandag 27 november 2017 | 21:05
Twee mannen uit Lelystad en Almere zijn veroordeeld tot een maand celstraf, en een maand voorwaardelijk, vanwege omkoping.

De Lelystedeling moest een taakstraf uitvoeren en werd daarvoor te werkgesteld bij een kringloopwinkel in Almere. De bedrijfsleider van de kringloopwinkel liet zich 500 euro contant betalen, met de belofte dat hij daarvoor een vals urenbriefje aan de reclassering zou sturen.

Geluidsopname
De zaak kwam uit, omdat de bedrijfsleider uiteindelijk geen vervalst urenbriefje naar de reclassering durfde te sturen. In plaats daarvan gaf hij het geld terug. De Lelystedeling werd op het matje geroepen, omdat hij de taakstraf niet had uitgevoerd. Tijdens dat gesprek liet de taakgestrafte een geluidsopname horen van het deal die hij met de bedrijfsleider had gemaakt.

Ondermijning
De rechter legde beide mannen een celstraf op voor omkoping. Volgens de rechter is er sprake van ondermijning van het rechtssysteem en daarmee een zeer ernstig feit.
De bedrijfsleider bij de kringloop door deze zaak ook zijn baan kwijtgeraakt.   

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel