Stichting Regenboogbuurt wint prijs

Almere 28 november 2017
De stichting Regenboogbuurt krijgt een prijs voor haar inzet voor het kleurbehoud van de huizen in de Almeerse wijk. De Kleur Buiten Prijs 2017 wordt uitgereikt door Stichting Kleurenvisie. Dat bevestigt een woordvoerder van de stichting. Deze prijs wordt uitgereikt aan instellingen en projecten met een 'inspirerend kleurenbeleid'.

In de Regenboogbuurt heeft elke straat een kenmerkende kleur. Zo is er de Pastelstraat, de Ivoorstraat en het Beigepad. De stichting Regenboogbuurt wordt gevormd door bewoners die willen dat alle 2.150 woningen hun kenmerkende kleur behouden.

Er heerst verdeeldheid bij de bewoners van de wijk. Een deel van hen wil zelf kunnen kiezen in welke kleur ze hun huis verven. De gemeenteraad van Almere heeft vorig jaar de motie 'Laat de Regenboogbuurt niet van kleur verschieten' aangenomen. Dankzij deze motie zullen de meeste huizen de originele kleuren houden. Wel is afgesproken dat er per deelproject wordt gekeken in hoeverre het nodig is om de bestaande kleuren te gebruiken.

De Kleur Buiten Prijs wordt officieel op 8 december uitgereikt. Daarbij is onder anderen ontwerper Floor van Dusseldorp aanwezig. Hij heeft geholpen bij de vormgeving van de wijk, die in 1995 gebouwd werd.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer