Nog dit jaar besluit over ontwerp Van der Valk

Lelystad 29 november 2017
Het Lelystadse college van burgemeester en wethouders wil nog dit jaar een besluit nemen over het ontwerp van het Van der Valk-hotel. Dat moet komen aan het Larserplein, naast de McDonald's en KFC.

Al enkele maanden is er binnen de welstandscommissie van de gemeente discussie over het ontwerp, dat een toren van bijna zestig meter hoog krijgt. Het gebouw zou niet de uitstraling hebben die de gemeente op die plek verlangt.
Een woordvoerder van Van der Valk Investments zegt dat het concern er naar streeft om het hotelgebouw zo goed mogelijk in de omgeving te laten passen. Hij schat in dat de discussie nu in een eindfase zit.

Overleg
Volgens een woordvoerder van de gemeente is er volgende week overleg tussen de welstandscommissie en wethouder Jop Fackeldey. Daarna komt de commissie met haar advies. Het college wil hierover nog dit jaar een besluit nemen.

Lelystad Airport
Dat er nog steeds niet wordt gebouwd heeft volgens Van der Valk niets te maken met de discussie over Lelystad Airport. "We hadden de deuren het liefst nu al open gehad", zegt de woordvoerder. Hij verwijst naar verschillende ontwikkelingen rond Lelystad, die de komst van het hotel wenselijk maken. Daaronder is de komst van het distributiecentrum van het Spaanse modeconcern Inditex. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer