Inwoners Swifterbant praten mee over uitbreiding

Swifterbant 29 november 2017
Inwoners van Swifterbant kunnen zich de komende weken uitspreken over de plek waar nieuwe woningen gebouwd moeten worden in hun dorp. De belangstelling daarvoor is groot, zo bleek woensdag tijdens een een drukbezochte inloopavond waar geïnteresseerden met elkaar in gesprek konden.

Er wordt al jaren gesproken over woningbouw in het dorp, maar verschillende plannen zijn gesneuveld. De gemeente Dronten -waar Swifterbant onder valt- heeft nu aan een aantal betrokken bewoners gevraagd om mee te denken over een nieuwe locatie voor woningen. Volgens de gemeente zijn er in 2030 rond de 340 nieuwe woningen nodig in het dorp. 

Uitbreiding is noodzakelijk volgens de voorzitter Ad Withaar van Swifterbant Groeit : 'Als we geen extra huizen bouwen zal het dorp vergrijzen en uiteindelijk kleiner worden, dat wil ook niemand. Dus om Swifterbant te houden zoals het is moeten er eigenlijk nieuwe huizen bijkomen. Wij zullen de adviezen van de bewoners in kaart brengen en halverwege januari overhandigen aan de gemeente Dronten'.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer