Veel weerstand tegen zonneparken op landbouwgrond

FLEVOLAND • Wo 29 november 2017 | 21:28 • Woensdag 29 november 2017 | 21:28

Een meerderheid van Provinciale Staten heeft grote moeite met het plan om zonneparken aan te leggen op landbouwgrond. Dit bleek woensdag tijdens een commissievergadering. Gedeputeerde Jaap Lodders wil op maximaal 1000 hectare landbouwgrond zonneparken toestaan, maar dit idee stuit op veel weerstand. Partijen vinden het zonde van de vruchtbare akkers en ze denken dat er voldoende alternatieve locaties te vinden zijn voor zonnepanelen, zoals daken en dijken.  

Alternatieven


Gedeputeerde Lodders beloofde de Statenleden goed naar alternatieven te kijken, maar hij verwacht dat er daarnaast ook zonneparken op landbouwgrond moeten worden aangelegd. De provincie gaat anders de doelstelling op het gebied van duurzame energie niet halen, zo zegt Lodders. Volgens de VVD-bestuurder is er veel belangstelling voor het aanleggen van zonneparken en staan gemeenten te trappelen om te beginnen. Het wachten is alleen op het beleid dat de provincie hierover nog moet opstellen. 

Volgend jaar duidelijkheid


In januari presenteert Lodders een voorstel, waarbij hij rekening houdt met de kritische opstelling van de Statenleden. In februari wordt duidelijk of, en zo ja in hoeverre er zonneparken op landbouwgrond worden toegestaan. 

http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/152157/lelystad-lelystad-krijgt-grootste-zonnepark-van-flevoland

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel