Blunder met Floriadekrant: "was een beetje dom"

ALMERE • Do 30 november 2017 | 10:28 • Donderdag 30 november 2017 | 10:28
De gemeente Almere heeft geblunderd met een Floriadekrant. De krant werd woensdagavond uitgedeeld op een bijeenkomst over het tuinbouwevenement. De krant ziet eruit als een speciale editie van het blad Almere DEZE WEEK. Maar Almere DEZE WEEK zegt niets met de Floriadekrant te maken te hebben.

Almere DEZE WEEK was niet van de uitgave op de hoogte en is zeer onaangenaam verrast dat haar titel zonder enig overleg boven de krant is gezet. "Dit kan natuurlijk helemaal niet", zegt hoofdredacteur Robert Mienstra. "Absoluut onmogelijk dat wij zo'n krantje zouden uitgeven. Wij zijn genuanceerd en kritisch over de Floriade. Wij zouden nooit een dergelijke uitgave maken. Hier is duidelijk misbruik gemaakt van het logo en de goede journalistieke naam van de krant", aldus Mienstra. 

Beetje dom 
De gemeente heeft aan Almere DEZE WEEK laten weten dat de Floriade-uitgave nooit zo gemaakt had mogen worden en hiervoor haar excuses aangeboden. Wethouder Tjeerd Herrema zegt uit te zoeken waar het is misgegaan. "Dit mag niet gebeuren. Punt. Koningin Máxima zei het al een keer: het was een beetje dom." Een understatement wat hoofdredacteur Robert Mienstra betreft. "Ik vind het oerdom en amateuristisch."

[https://twitter.com/AlmerePers/status/936227578708291584]

Vragen PVV
De PVV stelt schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Fractievoorzitter Toon van Dijk noemt het een blunder met propagandamateriaal. Hij wil weten hoe die blunder kon gebeuren. Ook wil Van Dijk weten 'wat deze propaganda-uitgave heeft gekost.' 

[https://twitter.com/ToonvanDijk_PVV/status/936227969743360000]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel