Winkels en woningen Zuiderkade uren zonder stroom

EMMELOORD • Do 30 november 2017 | 10:40 • Donderdag 30 november 2017 | 10:40
Een aantal winkels en bedrijven aan de Zuiderkade en het Veerplein in Emmeloord heeft donderdag ruim drie uur zonder elektriciteit gezeten. Ook woningen in de directe omgeving hadden last van de storing.

De problemen ontstonden toen kort na 10 uur een transformator in een stroomhuisje langs de Nagelerweg het begaf. Omdat er rook uit het huisje kwam, werd de brandweer opgeroepen. Die hoefde uiteindelijk niet in actie te komen.

Door de storing deden de Lidl en Big Bazar hun deuren dicht. Klanten van de supermarkt kregen een donut of koek om de overlast te verzachten. Dierenwinkel Jumper was wel open, maar klanten konden in de donkere zaak alleen contact afrekenen. Door de storing werkte de zuurstofpomp in een klein aquarium niet, maar volgens de medewerkers konden de guppies daar goed tegen.
Aan het Veerplein waren twee sportscholen en een mondhygiënist getroffen door de storing. Ook bewoners van de seniorenwoningen hadden geen stroom en zaten letterlijk in de kou.

Netbeheerder Liander had rond half twee de stroomvoorziening hersteld, nadat een groot aggregaat vanuit Haarlem naar Emmeloord was overgebracht. De interne schade aan het elektriciteitshuisje is aanzienlijk en reparatie kan wel enkele dagen in beslag nemen.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel