Celstraf geëist na diefstal 800 pakjes sigaretten

ALMERE • Do 30 november 2017 | 19:27 • Donderdag 30 november 2017 | 19:27
Tegen drie mannen uit Almere is vijf maanden cel geëist voor een inbraak bij een supermarkt in het Drentse dorp Diever. De mannen van 20, 21 en 27 stalen in de nacht van 11 september voor zo’n 4.000 euro aan sigaretten en shag.

De eigenaar van de supermarkt, die tegenover de zaak woont, werd rond half vijf ’s nachts wakker van het inbraakalarm in zijn zaak. Toen hij uit het raam keek, zag hij drie mannen vluchten. In de winkel was het een grote chaos: de glazen deuren van de kast met tabak was vernield en er ontbraken 804 pakjes sigaretten.

Politiehond
Na een zoektocht van anderhalf uur vond een politiehond de drie Almeerders: ze zaten verstopt in een tuinhuisje ergens in een achtertuin. De oudste verdachte werd door de hond gegrepen en raakte gewond.

Geldproblemen
Bij de politie zweeg het drietal, maar donderdagmiddag in de rechtbank in Assen bekenden de mannen. Ze zeiden alle drie dat ze waren meegevraagd voor de inbraak en deden mee, omdat ze geldproblemen hadden. Door wie ze gevraagd waren, wilden ze niet zeggen.

Ook de vraag waarom ze juist een klein Drents dorp uitkozen om te gaan inbreken, bleef onbeantwoord. De mannen hielden het op toeval. De officier van justitie geloofde er niks van.

Dekbedovertrek
De buit namen ze mee in een tas en een dekbedovertrek. Maar omdat de jongste de supermarkteigenaar voor het raam zag staan, vluchtten ze en dumpten ze de buit in de bosjes. De mannen zijn alle drie al vaker veroordeeld. De 21-jarige staat in Almere op een lijst van criminelen die extra in de gaten worden gehouden door de politie. Het trio zit sinds 11 september in voorarrest.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel