Vrouw die liquidatie zou hebben voorbereid is vrij

Almere 2 december 2017
Een vrouw uit Almere die wordt verdacht van het mede voorbereiden van een liquidatie, is vrijdag uit voorarrest vrijgelaten. Drie mannelijke verdachten uit Almere en Amsterdam blijven voorlopig wel in de cel.        

Waar wordt de vrouw van verdacht?
De vriend van de vrouw en een Amsterdammer werden op donderdagavond 1 juni door een arrestatieteam aangehouden in een gestolen BMW op de Hogering. De 33-jarige man had een geladen pistool op zak terwijl de Amsterdammer plastic handschoenen aan had. Later hield de politie de vrouw en een 23-jarige man uit Almere aan op verdenking van betrokkenheid.

Volgens het openbaar ministerie wilden de verdachten een bewoner van de Literatuurwijk liquideren die connecties zou hebben in de Amsterdamse onderwereld. Dat zou blijken uit afgeluisterde gesprekken en observaties. De advocaten van de verdachten zijn van mening dat het openbaar ministerie dit “onmogelijk” kan bewijzen. 

Waarom is ze voorlopig vrijgelaten?
Vanwege persoonlijke omstandigheden mag de Almeerse het proces thuis afwachten. De vrouw heeft twee minderjarige kinderen die nu noodgedwongen op twee verschillende plekken verblijven. Wel moet de vrouw haar paspoort inleveren.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer