Pgb-fraude bestraft met taakstraf

FLEVOLAND • Di 5 december 2017 | 15:07 • Dinsdag 5 december 2017 | 15:07
De rechtbank in Zutphen heeft een 43-jarige vrouw uit Hattemerbroek veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en vier maanden celstraf voorwaardelijk. Zij lichtte in 2011 en 2012 cliënten uit Flevoland op voor duizenden euro’s met haar bedrijf ’t Hart van de Vader in Elburg. Via dit bedrijf beheerde ze pgb-gelden.
 
De zaak kwam aan het rollen toen zorgaanbieders van cliënten van ’t Hart van de Vader aan de bel trokken omdat ze niet meer werden betaald. Al snel werd duidelijk dat de bedragen op de verantwoordingsformulieren die de vrouw indiende, niet overeenkwamen met de daadwerkelijke overschrijvingen. Er werd dus veel minder pgb-geld uitbetaald dan was geadministreerd. Zij verklaarde dat ze dat deed omdat haar bedrijf in zwaar weer verkeerde.

Volgens de rechtbank verdiende ze ruim 41.000 euro met de zwendel. Een deel daarvan moet ze terugbetalen aan de staatskas. Ook moet ze ruim 21.000 euro aan schadevergoeding betalen aan één van de slachtoffers.

Het vonnis was hetzelfde als de eis die de officier van justitie twee weken terug op tafel legde.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel