"Stadshart slechte locatie voor nieuwe bioscoop"

LELYSTAD • Wo 6 december 2017 | 15:45 • Woensdag 6 december 2017 | 15:45

Een nieuwe bioscoop in Lelystad naast het Agoratheater in het centrum is geen goed idee. Dat zegt bioscoopdeskundige Peter Isaak. "Die locatie is niet goed bereikbaar voor bezoekers uit de regio." Isaak ziet meer heil in een nieuwe bioscoop op een heel andere plek, namelijk bij de oprit naar de snelweg A6.

Bioscoop langs de A6 trekt bezoekers uit de regio
Isaak heeft jarenlange ervaring in de bioscoopbranche. Hij werkte als leidinggevende bij bioscopen in Almere en Lelystad. "Het college zou er verstandig aan doen om zich niet blind te staren op de gekoesterde wens een nieuwe bioscoop te bouwen bij het theaterkwartier", zegt hij. "Een bioscoop langs de A6 bij de McDonald's en de KFC kan bezoekers trekken uit de hele regio. Daar zou dan één grote zaal in moeten zitten voor de blockbusters en een paar kleinere zalen voor ander aanbod."

Exploitant wil meer bezoekers
Isaak snapt dat de gemeente graag een filmzaal wil bij de Agora. Winkelcentrum de Waagpassage wordt na jarenlange leegstand gesloopt en het college van burgemeester en wethouders wil die vrijkomende ruimte graag opvullen met een mooie bioscoop. "Die plek is prima voor de bewoners van de binnenstad maar dat is voor een exploitant niet voldoende."

Geen standaard blokkendoos
Een succesvolle bioscoop heeft volgens Isaac de bezoeker uit de regio nodig."En die bezoeker heeft er geen zin in om in het centrum van een stad te moeten zoeken naar een betaalde parkeerplaats." Volgens Isaak blijkt in het hele land dat bioscopen aan de randen van steden prima renderen. "Maar dan moet je niet aankomen met een standaard blokkendoos. De architectuur van de bioscoop moet wel spannend zijn."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel