Genomineerden Windesheim Flevopenning bekend

FLEVOLAND • Vr 8 december 2017 | 11:10 • Vrijdag 8 december 2017 | 11:10
De genomineerden voor de Windesheim Flevopenning voor Beste Comakership zijn bekendgemaakt. Het gaat om twee teams van studenten en een oud-student.

Kunst via Instagram
Oud-student Curtis Penning bedacht tijdens zijn studie aan hogeschool Windesheim een bedrijfsplan voor de verkoop van afdrukken van kunst in beperkte oplage. Hij brengt de kunst aan de man via een Instagram-account met 880.000 volgers en bereikt daarmee een doelgroep die normaal gesproken niet zo snel met kunst in aanraking zou komen.
Curtis' bedrijf Avant Arte werkt volgens Windesheim inmiddels samen met kunstgaleries van over de hele wereld.

Snowboarddrager
Als tweede is het studententeam van KUMA Projects genomimeerd. De vier Engineeringstudenten ontwikkelden volgens de school een innovatieve snowboarddrager. Dankzij dit nieuwe type drager heeft de eigenaar van een board de handen weer vrij en is er minder kans op beschadiging van kleding en handschoenen.

Duurzame teelt
De derde finalist is een studententeam dat voor de gemeente Almere onderzocht hoe ze duurzame invulling kunnen geven aan braakliggende grond. De studenten brachten verschillende soorten duurzame teelt in kaart. Ook maakten ze een stappenplan voor gemeenten. Volgens de gemeente Almere is de aanpak van de studenten zeer bruikbaar en hebben ook andere gemeenten al interesse getoond.

Tijdens het Flevopenningengala op 13 april in Zeewolde wordt bekend wie de prestigieuze Windesheim Flevopenning voor Beste Comakership 2018 wint.
De winnaar krijgt ook 1000 euro van Windesheim Flevoland.

Comakership
Alle studenten van Windesheim Flevoland doen tijdens hun studie een Comakership. Dit zijn praktijkopdrachten voor bedrijven en instellingen of in sommige opleidingen de opdracht om een eigen bedrijf op te richten. Studenten die naast hun studie al een succesvol bedrijf runnen, krijgen de mogelijkheid om een praktijkopdracht uit te voeren voor hun eigen bedrijf.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel