Geen vogelgriep bij andere pluimveehouders

BIDDINGHUIZEN • Ma 11 december 2017 | 18:10 • Maandag 11 december 2017 | 18:10
Bij de andere pluimveebedrijven in de buurt van het geruimde vleeseendenbedrijf in Biddinghuizen is geen vogelgriep vastgesteld. Dat meldt het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit.

Naar aanleiding hiervan wordt de vervoersregeling die voor een zone van 10 kilometer voor het gebied is afgekondigd, op enkele punten en onder voorwaarden aangepast.

De afgelopen dagen zijn vier bedrijven onderzocht, die in de buurt liggen van het getroffen bedrijf aan de Alikruikweg. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft vrijdag 16.000 vleeseenden geruimd bij dat bedrijf.

Versoepeling
De beperkende maatregelen die in verband met de vogelgriep zijn genomen, zijn nu door het ministerie van LNV versoepeld:

- Het vervoer van slachtkuikens van buiten het gebied naar het pluimveeslachthuis G.P.S. is onder voorwaarden toegestaan via een speciaal aangewezen route.

- Het vervoer van pluimveemest van buiten de 10 kilometer zone naar een mestverwerkingsbedrijf is onder voorwaarden toegestaan via een speciaal aangewezen route.

- Het vervoer van consumptie-eieren van buiten het 10 kilometer gebied naar twee eiverwerkingsbedrijven is onder voorwaarden toegestaan via een speciaal aangewezen route en met inachtneming van een goedgekeurd hygiëneprotocol.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel