Urker wil weer vergoeding voor vangstbeperking

URK • Ma 11 december 2017 | 22:33 • Maandag 11 december 2017 | 22:33
Een Urker visser wil geld zien van het rijk omdat hij van mening is omzet te verliezen door de vangstbeperking op schubvis. Maandag dienden drie zaken daarover in Utrecht. De man heeft ze aangespannen namens zijn familiebedrijf. Hij werkt daar samen met vijf broers en een neef. Ze vangen wolhandkrab en schubvis.  

De vangstbeperking op schubvis begon vier jaar geleden. Een bijeffect van die maatregel is dat de vissers ook minder wolhandkrab binnenhalen. Ze lijden daardoor meer schade dan andere vissers. Daarom hebben ze de afgelopen vier jaar al geld gekregen van de overheid. 

Minister wil niet betalen
De Urker vindt dat hij nog steeds meer schade lijdt dan bedrijven die alleen schubvis vangen. Hij wil daarom opnieuw geld zien, maar minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wil dat niet betalen. Volgens het ministerie is er in de Tweede Kamer nooit gezegd dat de vissers compensatie zouden krijgen voor het verlies aan inkomsten.

Over zes weken doet de rechter uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel