"Hoofdagent Saïd maakt ook in cel nog video's"

LELYSTAD • Di 12 december 2017 | 0:33 • Dinsdag 12 december 2017 | 0:33
De Lelystedeling die zich Hoofdagent Saïd noemde en via filmpjes op internet agenten treiterde, gaat in de gevangenis gewoon door met zijn praktijken. Dat schrijft het AD. Volgens het dagblad heeft hij filmpjes op Instagram gezet vanuit de gevangenis waar hij verblijft. De Dienst Justitiële Inrichtingen heeft maatregelen tegen hem genomen.

De 23-jarige Marciano O. uit Lelystad plaatste geregeld filmpjes op social media waarin hij politieagenten treitert en uitscheldt. Hij deed dit in kleding die sterk lijkt op die van de politie, met de opdruk Hoofdagent Saïd. Hij werd eerder veroordeeld voor het bedreigen en stalken van een wijkagent en heling van politiekleding. Eerder dit jaar werd hij ter observatie naar het Pieter Baan Centrum gestuurd.

De afgelopen tijd zat hij vast voor verboden wapenbezit en bedreiging. De Lelystedeling moet dinsdag voorkomen.

Achter gesloten deuren heeft hij zijn leven niet gebeterd, zo meldt het AD. Op zijn Instagram-account plaatste hij video's van mede-gedetineerden en zichzelf. Het gebruik van een telefoon is niet toegestaan. Opvallend is dat de video's niet zijn verwijderd. Sterker nog, er is er volgens de krant zelfs één bijgekomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel