Voorstanders Lelystad Airport voeren actie

LELYSTAD • Di 12 december 2017 | 9:02 • Dinsdag 12 december 2017 | 9:02
Een groep Flevolanders is een actie begonnen om Lelystad Airport volgens plan op 1 april 2019 geopend te krijgen. Via de website en Facebook wil de groep een tegengeluid geven aan de vele acties tegen de uitbreiding van Lelystad Airport.

Woordvoerder van de stichting is advocaat Cees Okkerse. Hij wil laten zien dat er veel voorstanders zijn van de uitbreiding van het vliegveld, omdat dat vooral voor Flevoland grote economische kansen biedt. Volgens de stichting kan de uitbreiding op 70 procent steun rekenen van de Flevolanders.

Korte actie
De groep wil een korte actie voeren, met het doel om een signaal af te geven aan politiek Den Haag. Naar verwachting stemt de Tweede Kamer volgende week over een motie van de SP, die oproept de opening juist uit te stellen totdat het luchtruim opnieuw is ingedeeld.

Indien de opening vijf jaar zou worden vertraagd, heeft dat voor de economie van Flevoland nadelige gevolgen, zo stelt de stichting. LelystadAirportmoetdoor is ook bezig geld in te zamelen voor een advertentie in één of meer landelijke dagbladen.

Fouten in de mer
De Tweede Kamer voert volgende week ook een debat over de fouten in de milieu-effectrapportage. Vanwege die fouten willen veel fracties maar ook de provincies Overijssel en Gelderland uitstel.

Verbaasd
Actiegroep Hoog Overijssel is zeer verbaasd over de noodkreet van de gemeente Lelystad en de provincie dat uitstel slecht is voor de Flevolandse economie. De overheden zeggen dit in een flyer, waarin ze zich voor opening in 2019 uitspreken. 
De actiegroep vindt de noodkreet 'drammerig en paniekerig'. Volgens Hoog Overijssel doet de Flevolandse economie het zonder vliegveld ook al heel goed. De BV Nederland moet zich volgens de actiegroep afvragen of de groene natuurgordel moet worden opgeofferd aan vliegtuiglawaai en luchtvervuiling.

[https://www.facebook.com/lelystadairportmoetdoor/videos/423715531364659/]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel