Dronten heeft grootste aantal biologische boeren

FLEVOLAND • Di 12 december 2017 | 9:59 • Dinsdag 12 december 2017 | 9:59
Dronten heeft nog steeds de meeste biologische boeren van Nederland. Het afgelopen jaar zijn er 15 bijgekomen, waardoor de gemeente nu 81 bioboeren telt. Dat blijkt uit cijfers van het CBS die opgevraagd zijn door Local Focus.

Flevoland is goed vertegenwoordigd in de lijst met biologische boeren per gemeente. In de top vijf staan naast Dronten ook Noordoostpolder (4) en Lelystad (5). Zeewolde staat op de zevende plaats. In totaal telt Flevoland meer dan 200 biologische bedrijven. Dat is ruim een tiende van alle bioboerderijen in Nederland.

Opmars biologisch zuivel
Volgens een woordvoerder van LTO Noord is in Flevoland vooral de akkerbouw bezig met een biologische opmars. Reden daarvoor is onder meer de aantrekkende markt. "De vraag naar biologisch producten wordt steeds groter. Boeren spelen daar op in", zegt hij. 

Daarnaast zijn boeren in Flevoland vrij vooruitstrevend. Volgens de woordvoerder hebben ze "veel lef". Verder is het open landschap in de provincie gunstig voor biologische akkerbouw. Er zijn weinig bomen waardoor de gewassen veel zon en wind krijgen. 

Een overzicht van het aantal bioboeren per gemeente en de toename ten opzichte van 2016:




 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel