Stel bouwt huis in Schokbetonschuur

KRAGGENBURG • Di 12 december 2017 | 23:13 • Dinsdag 12 december 2017 | 23:13
Andy en Barbara Hein uit Kraggenburg willen wonen in een Schokbetonschuur. Schuren van dat type zijn cultureel erfgoed, omdat ze speciaal voor de inrichting van Noordoostpolder zijn ontworpen en gebouwd. Het plan is om de schuur om te bouwen tot een duurzame woning. Het tweetal heeft daarvoor een schuur aan de Neushoornweg gekocht. Daarin testen ze momenteel of ze de muren goed kunnen isoleren met stro uit de buurt. De eerste resultaten zijn hoopgevend. Het stro isoleert volgens het stel prima en laat bovendien lucht door. Dat zorgt voor een gezond leefklimaat.

Een kwart van de enorme schuur wordt omgetoverd tot huis. Dat krijgt een dak met pannen die afkomstig zijn van het dak van de betonschuur. De andere gedeelten worden gebruikt als atelier en voor opslag. Andy en Barbara Hein willen de woning stap voor stap energieneutraal maken.

Volgende week maandagavond wordt duidelijk of de gemeenteraad toestemming geeft om in de schuur te gaan wonen. Als het zover is gaat familie van het duo in de andere woning op het voormalige boerenerf wonen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel