Gesprek over nieuwe tennishal

LELYSTAD • Wo 13 december 2017 | 9:33 • Woensdag 13 december 2017 | 9:33
Er komt mogelijk een tennishal bij sportpark Langezand in Lelystad. Daarover hebben drie Lelystadse tennisclubs en de gemeente woensdag een gesprek. 

Niet meer rendabel
Aanleiding is het verdwijnen van de drie tennisbanen in sportcentrum De Koploper. Directeur van Sportbedrijf Lelystad, Marcel van Dongen, liet eerder weten dat de verhuur niet meer rendabel is. Daarom wordt een deel van het complex verbouwd en ingericht als gezondheidscentrum.

Onacceptabel
Pieter Hermus, voorzitter van de grootste tennisvereniging in Lelystad LTVL, vindt het onacceptabel dat na veertig jaar tennisliefhebbers niet meer binnen kunnen spelen. Hij zegt dat veel LTVL-leden, - jong en oud, valide en met een beperking - gebruik maken van de indoorbanen. En benadrukt dat in de provincie er nog nauwelijks overdekte banen voor recreanten zijn.

Een paar ton
Het goedkoopste alternatief is een voorziening bij een bestaande tennisclub. Bij LTVL is voldoende ruimte en is iedereen welkom, waarbij spelers gebruik kunnen maken van de reeds aanwezige kantine en kleedkamers. Het huren van een baan kan dan tegen een lager tarief.
De bouw van een hal kost zeker een paar ton, geld dat de clubs niet hebben. Als blijkt dat er voldoende animo is vanuit de tenniswereld, is het vervolgens de vraag of de gemeenteraad voor een dergelijke investering warm loopt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel