Gemeente twijfelt over bioscoop in Buiten

ALMERE • Wo 13 december 2017 | 20:38 • Woensdag 13 december 2017 | 20:38
De gemeente Almere is er niet van overtuigd dat een bioscoop in het centrum van Almere Buiten een goed idee is. Een projectontwikkelaar wil tegenover het Baltimoreplein naast wat winkels en woningen een bioscoop bouwen met zes zalen. Daarvoor is al een overeenkomst gesloten met een bioscoopexploitant. 

Eigenlijk zouden op die plek alleen winkels en woningen komen. Maar projectontwikkelaar Urban Interest denkt dat het centrum meer profiteert van een bioscoop. De gemeente twijfelt daaraan en wil dat een onafhankelijk onderzoeksbureau een second opinion geeft. De resultaten daarvan moeten begin volgend jaar bekend zijn. 

Op het Buitenplein, naast het station, wil dezelfde projectontwikkelaar naast wat winkels en horeca een hotel met 150 kamers bouwen. Ook op die plek waren in eerste instantie alleen winkels en woningen gepland. De gemeente Almere vindt een hotel wel een goed idee en vraagt aan Urban Interest om dit plan verder uit te werken. Er zou al interesse zijn van een hotelketen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel