Gevangenisstraffen voor schietpartij bij de Eem

LELYSTAD • Do 14 december 2017 | 13:04 • Donderdag 14 december 2017 | 13:04
De 32-jarige Daniello H. uit Lelystad krijgt een celstraf van 200 dagen, waarvan 133 voorwaardelijk, voor verboden wapenbezit. Hij schoot met dat wapen toen zijn woning aan de Eem in Lelystad werd bestormd. 

De Lelystedeling was in het huis samen met zijn vriendin. Haar familie was niet gelukkig met haar partnerkeuze. Ze bestormden de woning en reden onder meer met een auto met hoge snelheid op het pand af. De bewoner schoot daarbij. De rechtbank oordeelde dat het schot niet strafbaar was, omdat er sprake was van een levensbedreigende situatie.

Lagere straffen voor de aanvallers
De bestormers van de woning kregen iets lagere straffen, van tien maanden cel waarvan het grootste deel voorwaardelijk. Een Almeerder die ook in de woning was, is vrijgesproken. 

De Lelystedeling heeft ook nog één van de bestormers mishandeld. Dat gebeurde toen hij na het voorval werd voorgeleid bij de rechter-commissaris. Hij belandde in een cel met één van de aanvallers en raakte slaags met hem.

Poging tot moord
Van alle betrokkenen bij de bestorming zit alleen nog een 26-jarige broer van de vriendin in de cel. Hij zit in voorarrest omdat hij in februari probeerde zijn zus en haar vriend te vermoorden toen ze uit de rechtbank in Lelystad kwamen. Die strafzaak gaat op 10 januari verder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel