Wethouder wil huisjesmelkers buiten de deur houden

ALMERE • Zo 17 december 2017 | 12:16 • Zondag 17 december 2017 | 12:16
“We moeten Amsterdamse toestanden in onze stad voorkomen.” Wethouder Tjeerd Herrema wil ervoor waken dat de zogeheten huisjesmelkers in Almere massaal hun slag slaan nu de druk op de woningmarkt toeneemt. De wethouder is daarom bezig de regels rond kamerverhuur en het officieel splitsen van woningen strenger te maken. 

Zorgelijk
Uit cijfers van het Overlegorgaan Bouwnijverheid Almere blijkt volgens hem dat er momenteel zo’n 400 bestaande woningen te koop staan. “ Dat is behoorlijk weinig. En de tijd dat een huis te koop staat is ook erg laag, zo’n 40 a 50 dagen.” In Amsterdam is de druk op de huizenmarkt nog groter en dus wil de wethouder ervoor zorgen dat dit geen extra negatieve gevolgen heeft voor Almere. “Je ziet bijvoorbeeld in Filmwijk al dat er woningen worden opgekocht voor kamerverhuur. Er zijn meer beschermingsmaatregelen nodig.”

Nieuwbouw
Tegelijk worden er ook meer nieuwe woningen gebouwd. Dit jaar zijn er 2400 bouwvergunningen afgegeven. Dat is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Bovendien gaat het volgens de wethouder ook weer de goede kant op met de grondverkopen en worden er inmiddels ook meer kantoren in de stad omgebouwd tot woningen. 

IJmeerverbinding
Met de groei van de stad komt ook de discussie over de aanleg van een IJmeerverbinding langzamerhand weer om de hoek kijken. Nu er ook verder wordt gegaan met de uitbreiding van IJburg in het IJmeer kan er volgens Herrema opnieuw gesproken worden over de aanleg van deze openbaar vervoersverbinding tussen Amsterdam en Almere. “De ontwikkelingen hebben namelijk ook niet stilgestaan. Er valt wellicht nu makkelijker een metrolijn door te trekken”, aldus de wethouder die in het verleden verantwoordelijk was voor de aanleg van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam. De komende collegeperiode zal Almere samen met Amsterdam optrekken om te kijken wanneer de IJmeerlijn er moet komen en wanneer het stadsdeel Pampus gebouwd gaat worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel