Scootmobieltour haalt geld op voor goed doel

ALMERE • Zo 17 december 2017 | 16:50 • Zondag 17 december 2017 | 16:50
Zo'n dertig bestuurders van een scootmobiel verzamelden zondag in Almere bij het Flevoziekenhuis voor een gezamenlijke tour door de stad. De scootmobieltour wordt georganiseerd door Almeerder Rob Krol, die zelf in een scootmobiel rijdt, en Simeon Karsten, geestelijk verzorger van het Flevoziekenhuis.

Het doel van de tour is om mensen uit een isolement te halen. "Veel mensen in een scootmobiel voelen zich een vreemde eend in de bijt', aldus Simeon Karsten, "met deze tour sporen we mensen aan meer te doen met hun scootmobiel dan enkel het halen van boodschappen". 

Tijdens de tour wordt geld opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. Volgens de organisatie geeft dat een extra betekenis aan de tocht. De route liep dwars door de stad. Op verschillende plekken in het centrum werd een eet -en drinkpauze ingelast.

Veel van de deelnemers waren er ook bij toen de tour voor het eerst werd gehouden. "Ik heb daardoor nieuwe mensen leren kennen", zegt één mevrouw, "je maakt makkelijk contact omdat je toch in hetzelfde karretje zit". 

Organisator Rob Krol hoopt dat de scootmobieltour een klassieker wordt. "De volgende tocht staat gepland voor eind mei. En dan halen we geld op voor KiKa". 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel