"Almeerse aan top van phishingbende"

ALMERE • Wo 20 december 2017 | 11:45 • Woensdag 20 december 2017 | 11:45
De politie heeft tien personen aangehouden die via e-mails mensen en bedrijven hebben opgelicht. Een vrouw uit Almere (27) en een Amsterdammer (23) zijn hoofdverdachten in deze zaak volgens de Provinciale Zeeuwse Courant. Eind oktober werden zij opgepakt. Ze zitten nog vast.

De politie vermoedt dat ze zich al jaren schuldig maakten aan illegale phishingpraktijken en hebben daarbij mogelijk miljoenen buitgemaakt. De krant sprak met een bedrijf uit Schouwen-Duiveland dat door de bende was opgelicht. Het bedrijf is daarbij twee ton kwijtgeraakt. 

De twee hoofdverdachten verstuurden tienduizenden mails. Ontvangers kregen het verzoek om een nieuwe bankpas aan te vragen en de pincode te veranderen. Vervolgens hengelden de verdachten de enveloppe met de nieuwe bankpas uit de brievenbus en plunderden ze de rekeningen.

De politie heeft nog eens acht verdachten opgepakt die hierbij betrokken waren. Alle verdachten zijn tussen 17 en 30 jaar oud en komen uit Amsterdam en Zuid-Holland. Een deel van het gestolen geld is teruggevonden, onder andere in bitcoins. Het geld is in beslag genomen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel