Vergunningaanvragen Oosterwold direct stil gelegd

Almere 21 december 2017
De lopende vergunningaanvragen voor woningen in het Almeerse Oosterwold zijn direct stil gelegd. Volgens de gemeente Almere is er extra onderzoek nodig naar geluid in het gebied. Het gaat om de gevolgen die wegen in het gebied hebben op de woningen en de omgeving. 

Geluid van de wegen
Oosterwold is een woonwijk in Almere die door de bewoners zelf wordt ontwikkeld, ook de wegen leggen de bewoners zelf aan. Volgens de gemeente kan daarom niet op voorhand bekeken worden welke effecten wegen in het gebied hebben. Bij de aanvraag is niet bekend waar alle wegen worden aangelegd. 

Omdat de wijk langzamerhand meer vorm krijgt gaat de gemeente het te verwachten verkeersgeluid van de wijk in kaart brengen. Volgens een woordvoerder van de gemeente kan daardoor een vergunning misschien anders beoordeeld worden. Huizen moeten daardoor mogelijk aan andere eisen gaan voldoen.

Vertraging
De gemeente Almere kan niet zeggen hoe lang de vergunningsaanvragen stil worden gelegd. Volgens een woordvoerder van de gemeente wordt gehoopt om voor de kerst de bewoners meer duidelijkheid te geven.

Buurtbewoners vrezen dat hun bouwprojecten lange vertragingen gaan oplopen. Een van de bewoners gaat uit van zes weken oponthoud. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer