Niet iedereen wil betalen voor sneller internet buitengebied

Dronten 21 december 2017
Bewoners van het buitengebied willen wel graag sneller internet, maar een deel daarvan is niet bereid om daar voor te betalen. Dat is de uitkomst van een enquête die de provincie Flevoland heeft gehouden over traag internet in het buitengebied.

Het grootste deel van de ondervraagden (55%) geeft aan dat het internet traag is op het platteland. Dat is voor de provincie eigenlijk geen verrassing. Maar dat de ondervraagden niet happig zijn om de portemonnee te trekken voor een oplossing is opvallend: 32% geeft aan niets te willen betalen en 30% wil niet meer dan 500 euro investeren in een oplossing.

"We zien inderdaad dat de betalingsbereidheid laag is", legt gedeputeerde Michiel Rijsberman uit. "Mensen klagen wel over het internet, maar als er dan wat betaald moet worden dan zie je dat die bereidheid er niet is."

'Witte vlekken'
Daarmee wordt de provincie met een uitdaging opgezadeld. Vanwege Europese wetgeving mag de regionale overheid alleen ingrijpen in zogenoemde 'witte vlekken', waar nog geen aanbieders actief zijn. Maar door bijvoorbeeld de aanwezigheid van Greennet in Dronten mag de provincie daar niet ingrijpen in de markt.

Gedeputeerde gaat in gesprek 
De gedeputeerde wil de komende tijd het gesprek aangaan met verschillende internet-aanbieders. "Sommige aanbieders zeggen dat het internet goed werkt. Dat zal zeker zo zijn als je gewoon op de bank zit. Maar voor bijvoorbeeld een boerenbedrijf is het echt onder de maat. We moeten daar goed over gaan nadenken wat we daar aan kunnen doen."  

  
© omroep flevolandsitemap | disclaimer