Buurtbus blijft nog zeker twee jaar rijden

LELYSTAD • Do 21 december 2017 | 16:18 • Donderdag 21 december 2017 | 16:18
De buurtbus in Lelystad blijft in 2018 en 2019 rijden. Sinds januari van dit jaar rijdt er een buurtbus, op initiatief van bewoners. De bus wordt gereden door vrijwilligers van de Buurtbus Vereniging Lelystad. Deze bus verbindt een aantal kleinere wijken met het station en het stadshart, zoals Parkhaven, het Flevo Golf Resort en Buitenhof. In deze wijken zijn te weinig reizigers om een grote bus in de reguliere dienstregeling te laten rijden. 

Om aan de doelstelling voor subsidie te voldoen, moet de buurtbus 400 reizigers per maand vervoeren. De komende jaren wordt er meer woningbouw gerealiseerd op de locaties waar de buurtbus rijdt, waardoor ook het aantal reizigers gaat toenemen. Het college van burgemeester en wethouders verwacht hierdoor dat de buurtbus binnen afzienbare tijd volledig aan de norm van 400 reizigers per maand kan voldoen, en geeft de Buurtbus Vereniging daarom twee jaar de ruimte om dit te realiseren.
 
De termijn van twee jaar biedt tevens de mogelijkheid om met Arriva in gesprek te gaan over een buurtbus die beter toegankelijk is voor mindervaliden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel