Blokker verhuist uit ABC-gebouw

LELYSTAD • Wo 27 december 2017 | 13:42 • Woensdag 27 december 2017 | 13:42
De Blokker in het centrum van Lelystad gaat verhuizen. De winkel vertrekt uit het ABC-gebouw en opent op 21 maart haar deuren op een andere locatie in het stadshart. Volgens een woordvoerder zal dat zijn in De Promesse. De nieuwe winkel komt er anders uit te zien dan de huidige. Blokker is namelijk al enige tijd bezig met het ombouwen van haar winkels naar een nieuwe formule. 

'Uit de loop'
Volgens het bedrijf is besloten tot de verhuizing omdat het stadshart van Lelystad de afgelopen jaren verschoven is in de richting van De Promesse. De huidige vestiging van Blokker aan de Neringpassage ligt daar volgens het bedrijf te ver vandaan. 

ABC-gebouw
Wat er gaat gebeuren met de lege ruimte die Blokker in het ABC-gebouw achterlaat is nog onduidelijk. De afgelopen jaren zijn ook Halfords en opticien Pearle al uit het pand vertrokken naar een locatie elders in het centrum. 

De eigenaar van de Albert Heijn, vastgoedbedrijf BUN, had in het verleden een plan klaarliggen om fors te investeren in het ABC-gebouw en de directe omgeving. Voorwaarde was wel dat het parkeerbeleid op de schop ging. Nadat de gemeenteraad dat voorstel in februari afwees gaf BUN aan af te zien van investeringen in het ABC-gebouw.

Update 28/12: 
In eerste instantie gaf Blokker aan dat de nieuwe winkel aan het Wisselplein zou komen. Deze straatnaam is echter verdwenen bij de verbouwing van het centrum. De nieuwe winkel opent in maart in De Promesse, zo verduidelijkt een woordvoerder van Blokker.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel