Sluiting dreigt voor enige winkel in Nobelhorst

Almere 27 december 2017
Het is de enige winkel in de Almeerse nieuwbouwwijk Nobelhorst, La Coppelia's. Maar niet voor lang meer, want de deuren moeten wegens een huurachterstand gesloten worden. Eigenaresse Coby van Kol is ten einde raad. "Er zijn beloftes gedaan die niet nagekomen zijn, dus het is moeilijk om mijn hoofd boven water te houden."

Van Kol had in 2014 een balletschool en woningcorporatie Ymere vroeg aan haar of ze naar nieuwbouwwijk Nobelhorst wilde verhuizen. Daar gaf ze gehoor aan, want ze wilde op haar toenmalige plek weg. Ymere beloofde voor Nobelhorst dat er een busverbinding, school en veel nieuwe huizen zouden komen. Dat bleef lang uit, waardoor Van Kol klanten miste en de balletschool noodgedwongen moest sluiten. Ze besloot daarom een winkel te beginnen. Maar een huurachterstand van zeven duizend euro was al ontstaan. 

Hoe reageert Ymere?
Hoewel het inmiddels beter gaat met de wijk en ze het bedrag wil en kan gaan afbetalen is het kwaad al geschied. Van de rechter moet ze op 17 januari vertrekken. "Dat klinkt hard, maar wij vinden het ook ontzettend sneu. We zijn Van Kol al een aantal jaar financieel tegemoet gekomen, maar op een gegeven moment moeten ook wij streng zijn", vertelt Ymere woordvoerder Coen Springelkamp.

Inzamelingsactie
Als laatste redmiddel hoopt Van Kol het geld toch nog in één keer bij elkaar te harken. Voor vijfentwintig euro kan je een tegoedbon kopen ten gunste van de winkel. "Het betekent alles voor mij. Dit is het enige wat ik nog kan", vertelt ze in tranen. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer