Van Stormbroek wordt lijsttrekker PVV

Lelystad 28 december 2017
De nieuwe lijsttrekker van de PVV in Lelystad, Ashwin van Stormbroek, denkt een goede kans te maken de grootste partij in de stad te worden. De PVV zal in maart voor het eerst in Lelystad meedoen met de gemeenteraadsverkiezing. De 25-jarige Van Stormbroek staat op de eerste plek van de kieslijst, gevolgd door negen anderen.

Van Stormbroek heeft geen ervaring in de politiek. Wel is hij sinds 2009 actief als vrijwilliger voor de landelijke PVV. De lijsttrekker werkt in een supermarkt en is in zijn vrije tijd actief als scheidsrechter voor de KNVB.

Naast de gebruikelijke punten die de partij van Geert Wilders altijd benadrukt, wil Van Stormbroek in Lelystad vooral het betaald parkeren afschaffen. Daarnaast wil de PVV minder bureaucratie, dat maakt het stadshart aantrekkelijk voor ondernemers volgens de partij. Verder wil de partij de subsidie voor onder meer de Agora stopzetten. 

Vijf of zes zetels moeten haalbaar zijn, denkt de PVV-kandidaat: "We zijn bij landelijke verkiezingen de grootste of tweede partij geworden in Lelystad, dus dat zou voor de gemeenteraad ook mogelijk moeten zijn".
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer