Grote verbouwing Albert Heijn Tussen de Vaarten

ALMERE • Vr 29 december 2017 | 11:42 • Vrijdag 29 december 2017 | 11:42
De Albert Heijn-supermarkt in de Almeerse wijk Tussen de Vaarten wordt de komende maanden flink verbouwd. Het pand wordt uitgebreid en onder de winkel wordt een parkeergarage geopend. De supermarkt blijft tijdens de verbouwing wel open, maar krijgt tijdelijk een andere ingang.

Parkeerkelder ligt er al
Volgens een woordvoerder van vastgoedeigenaar Weernekers is het relatief eenvoudig om onder de winkel een parkeergarage te realiseren, omdat de kelder bij de bouw van het winkelpand is al is aangelegd. Er moeten nog wel een ingang en uitgang worden gemaakt. Een aantal plekken op de huidige parkeerplaats moet daarvoor wijken, maar per saldo komen er volgens Weernekers zo'n 50 plekken bij.

Parkeerdruk
Volgens de pandeigenaar zijn de extra parkeerplekken nodig, omdat de parkeerdruk in de wijk hoog is. In de omgeving van de winkels is bovendien geen andere ruimte om extra parkeerplaatsen aan te leggen. De nieuwe garage is bestemd voor klanten, maar zal vrij toegankelijk zijn. Halverwege volgend jaar hoopt de vastgoedeigenaar klaar te zijn met de verbouwing. In het pand is dan ook een Gall & Gall gemakswinkel gekomen.

Juridische strijd
Aan de verbouwing is een behoorlijke juridische strijd vooraf gegaan. Concurrent Bun Holding die in Almere ook Albert Heijn-vestigingen runt, stapte vorig jaar naar de rechter om de vergunning voor de verbouwing in Tussen de Vaarten aan te vechten. Volgens Bun zou de winkel van de concurrent door de geplande verbouwing groter worden dan afgesproken. Omwonenden stapten ook naar de rechter, omdat ze vreesden voor een toename van de overlast, door onder meer vrachtauto's die de winkel bevoorraden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel