OM eist celstraf voor aanrijding kind (8)

LELYSTAD • Vr 29 december 2017 | 16:32 • Vrijdag 29 december 2017 | 16:32
Het Openbaar Ministerie eist vier maanden cel, waarvan één voorwaardelijk, tegen een 28-jarige man die ervan verdacht wordt meerdere verkeersongelukken in Lelystad te hebben veroorzaakt. 

In juni 2016 zou de Emmeloorder op zijn scooter een kind hebben aangereden in de Boswijk in Lelystad. Het 8-jarige meisje vloog door de lucht en had een dubbele beenbreuk. Vlak daarvoor was de man met zijn scooter tegen een auto aangebotst, waarbij zijn zwangere vriendin op de grond viel. Daarop sloeg hij op de vlucht.

De man bekent de aanrijding met de auto, maar ontkent het kind te hebben aangereden. Hij heeft geen antwoord op de vraag hoe het kan dat bij de auto en bij het meisje identieke brokstukken van zijn blauwwitte scooter zijn gevonden, die ook nog eens op zijn scooter passen.

De Emmeloorder had nog eerdere veroordelingen openstaan en reed zonder rijbewijs. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel