School biedt opvang na dodelijk vuurwerkongeval

SWIFTERBANT • Di 2 januari 2018 | 15:23 • Dinsdag 2 januari 2018 | 15:23
Basisschool De Branding in Swifterbant houdt woensdag een bijeenkomst naar aanleiding van het dodelijk vuurwerkongeval van zaterdag. Dat laat de gemeente Dronten weten. Twee zoontjes van de man die bij het afsteken van een mortier om het leven kwam, zitten op die school.

Ouders zijn via een brief uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan. Komende maandag zouden voor sommige klassen de lessen weer beginnen, maar dat gaat niet door. Een crisisteam zal de docenten die dag adviezen geven over hoe met de kinderen om te gaan. Dinsdag is er dan in de klassen ruimte om over het vuurwerkongeval te praten. 

Afgelopen zaterdagmiddag stak het slachtoffer een mortier af, die in Nederland niet verkocht mag worden. Het vuurwerk ontplofte direct bij het afsteken. De explosie werd de man fataal. De kinderen en de vrouw van het slachtoffer waren getuige van het ongeval. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel